Logo Yazılım, sürdürülebilirlik raporuyla bilişim sektörüne örnek oldu
Türkiye’nin halka arz edilen ilk bilişim şirketi olan Logo Yazılım, kurumsal sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, 2017 Sürdürebilirlik Raporu’nu yayımladı. Bu konuda vizyoner bir yönetime sahip olan Logo Yazılım aslında sürdürülebilirlik yolculuğuna daha önce başlamış ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dâhil olmuştu.
İlk kez hazırlanan 2017 Logo Sürdürülebilirlik Raporu’nun, içerik, kapsam ve bağlayıcılık unsurlarının belirlenmesi, performans verilerinin hesaplanması ve açıklamaların şekillendirilmesinde, Küresel Raporlama Girişimi Standartları (GRI Standards) kullanıldı. Ayrıca Sürdürülebilirlik Muhasebesi Standartları Kurulu’nun (SASB) Teknoloji ve İletişim Rehberi, NASDAQ OMX CRD Küresel Sürdürülebilirlik Endeksi ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi kriterleri referans olarak alındı.
Logo Sürdürülebilirlik Raporu 2017’den öne çıkanlar:
- Logo Türkiye operasyonlarında Ar-Ge harcamalarının toplam gelirler içindeki payı %32 olarak gerçekleşti ve 60 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı.
- Yalın üretim felsefesinden esinlenerek tasarlanan Logo Agile Process Improvement System-Logo Çevik Süreç Geliştirme Sistemi LAPİS sayesinde 2017 yılında 137 tane sürüm çıkarıldı ve ERP ürünleri için 1.371 yeni özellik geliştirildi.
- 2012’deki kuruluşundan bu yana 4.000’e yakın kişiye eğitim veren Logo Akademi’nin 2.000’den fazla öğrencisi bilişim sektöründe çeşitli pozisyonlarda istihdam imkânı buldu. 2017’de Logo Akademi ile 2.206 kişi eğitim aldı.
- Logo üst yönetimde görev alan kadın çalışan oranı %31 olurken, kadın çalışan oranı %40’a ulaştı.
- Logo Gebze yerleşkesinde, kendi alanında bir ilk olarak, çatıya kurulu 20kW kapasiteli güneş panelleriyle yenilenebilir enerji üretiliyor.
- Güneş enerjisi destekli çalışabilen eviricilerle 780 ağacın dikimine eşdeğer (30 ton) CO2 salımı önlendi.
- 7 kişinin yıllık elektrik tüketimine denk enerji tasarrufu (21 MWh) yapıldı.
- Elektrik ve elektronik atıkların geri dönüşümü yapılarak yılda 1.000 kg’ın üzerinde elektroniğin geri dönüşümü yapıldı.